Keresés

Akvarell festő workshopon jártam

Egy kisgyermekes anya számára hatalmas élményt jelent, ha tud töltődni, ha időnként egy kicsit megpihenhet a lelke. Lehet energiát nyerni egy jó könyv olvasásakor, egy kedvenc zeneszám meghallgatásából, egy tökéletesen elkészített sütemény megalkotásából, vagy bármilyen kreatív- vagy sport tevékenység végzése kapcsán. Akik hosszabb ideje követnek tudják, hogy én az alkotásból töltődők. Az ad energiát a mindennapokban, ettől van meg az az ún. balansz, ami nélkülözhetetlen az életemben. Szeretek inspirálódni, szeretem, hogy egyre több lehetősége van arra mindenkinek, hogy megtalálja a számára legideálisabb feltöltődési formát.

Múlt hét szombaton kezdő akvarell festő workshopon jártam. Bevallom őszintén, mikor megláttam a facebookon az eseményt gondolkodás nélkül jelentkeztem rá. Végre egy hétvégi, végre egy délelőtti program és az sem utolsó, hogy pár percre az otthonomtól. Így jutottam el a Manzart Rajziskola és Művészeti Műhely szombat délelőtti workshopjára.

Anyukám elég magas szinten fest, így a festék és az ecset számomra sem idegen, de az akvarell, mint technika elég új volt. Szerencsére Ildi és Nóri maximális biztonságot nyújtva indítottak el minket ezen a varázslatos úton az akvarell festészet világába. Somos Ildikó, a rajziskola egyik tanára- aki maga grafikus- az elméleti alapokat adta át nekünk egy rövid diavetítés formájában. Esett itt szó művészettörténetről és anyagismeretről egyaránt. Majd ezt követően Lajkó Nóra festőművész a színkör ismertetése és színkeverés elmélete után, az alapvető technikai fogásokat is megmutatta. Ami ezután következett az volt az a szárnyalás, amire már régóta vágytam. Több szakaszban festettük meg a lentebb is látható kolibri madarat. Nóri mindig mutatta, hogy mit és hogyan, így tényleg könnyedén megérthettük, hogy hogyan is áll össze ez az igazán látványos kis műalkotás.


A szünetben finom teát, gyümölcsöt és aprósüteményt fogyaszthattunk egy igazán hangulatosan berendezett helyiségben, amelynek minden szögletéből áradt a művésziesség.


Összegzésül csak annyit, hogy hálásan köszönöm azt a három órát, amitől kedvet kaptam, hogy a textil és a papír mellett a vízfesték is helyet kapjon a szívemben. Ha ti is szeretnétek igazán kellemes, kreatív workshopon részt venni, látogassatok el a rajziskola honlapjára, vagy facebook oldalára, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb programok közül tudtok válogatni!