Search

Emlékek shadow boxba zárva

    Szeretném nektek megmutatni az emlékek megőrzésének egy módját. Először pure design by bardoczeva- nál láttam ezt a megvalósítást, de a Pinteresten nézelődve rengeteg ilyen jellegű dekorációt fedeztem fel.

    A kisbaba születését követő időszak nagyon gyorsan eltelik, ahogyan az azt követő évek is. Saját magam is tapasztalom, ahogy első és most a második kisfiamnál is- csak kapkodom a fejem, olyan gyorsan telik az idő. Még csak 6 hetes a kis Bercel, de már váltottunk pelus méretet, lassan a ruhaméret is egyel nagyobb lesz. Az albumban gyűjtött fényképeken kívül létezik más módja is az emlékek megőrzésének. A kisebb méretű tárgyakat, akár az első kiscipőt, a kórházi karszalagot vagy ez első levágot hajtincset- egy mélyített képkeretbe, amolyan "shadow box"-ba ízlésesen el lehet helyezni. Nem csak remek dekorációs tárgy készül belőle, hanem egy kézzel fogható emlék kapszula is.

   Az első kisfiamnál és most is az IKEA-ban kapható RIBBA képkeretet használtam. A 4.5 cm-es mélység lehetővé tette, hogy az első emlékek helyet kapjanak, az első terhességi teszttől kezdve a karszalagon át a kórházi kis kártyáig. Dekorációs elemként néhány NőiCsizma Design chopboard-ot használtam. Nagyon érdekes, hogy a kisfiam nevét kétszer is elírták, így ezekkel a helyesírási hibákkal együtt kerültek bele abba emlék "dobozba", amelyet mindenképpen szeretnék majd nekik ajándékozni, ha majd felnőnek.

   Csak a képzeletünk szabhat határt, hogy mi mindent pakolunk ebbe a képkeretbe, nagyon ötletes megoldások születhetnek. Több inspirációért nézzetek szét az erre a célra létrehozott Pinterest albumomban.