Search

Egy álom megvalósulása

Engedjétek meg nekem, hogy ezt a bejegyzést nagyon messziről indítsam. Egészen 2013-ig kell visszamennünk. Ez az év volt az, amely a lehető legnagyobb változást hozta az életünkben. Egy fiatal pár közös életének a mennyekbe emelése, egy kisbaba érkezése. De sajnos nem volt az olyan gondtalan, mint amilyennek elképzeltük. Viszonylag korán szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a gyermekvárás időszaka nem lesz derűs. Teli aggodalommal, teli félelemmel indultunk el az úton. Hihetetlen most ezt leírnom, de ebben az időszakban találtam rá önmagamra. Ekkor ismerkedtem meg azzal az énemmel, aki már régóta bennem élt, de én folyton elnyomtam. 18 évesen egy sikeres első körös, majd egy sikertelen másod körös Iparművészetis felvételi után teljesen eltávolodtam bárminemű művészettől is. De mikor a szívem alatt növekedett egy új élet, a legnagyobb kétségek között ébredtem rá arra, hogy nekem alkotnom kell. Anyukám régi orosz varrógépén tettem meg az „első lépéseket”. Nehéz volt, tömör vas, mikor varrni szerettem volna a férjem segítsége kellett, mert megemelni sem tudtam. Így indult minden. Hál'Istennek nem sokkal később egy csodaszép és egészséges kisbaba jött a világra, akivel maximálisan kiteljesedett az életünk.

És hova is jutottam? A nappali sarkából egy saját műhelybe. Rengeteg mennyiségű alkotást tudhatok már magam mögött, mostanra már oszlopos tagja lettem a Nőicsizma Design kreatív csapatának, és közel 2300 követőt tudhatok magaménak a facebook-on. A saját márkámat kibővítve elindítottam egy másik vonalat, amely a filcből készült nyuszik és rókák világába vezet. 4 év kőkemény munkája van mögöttem és a családom mögött. Anyaként, feleségként, irodai munka mellett csinálom azt, ami a szenvedélyem: alkotok.

Márciusban jött az ihlett, éreztem itt az ideje, hogy költözzek. Eleinte a nappali sarkában kuporogtam, majd a gyerekszoba egyik felét kaptam meg. Nem volt kényelmes és nem is volt túl praktikus. Rettegni, hogy a kisfiam mikor ránt magára bármit is, ill. a folyamatos kupleráj, nagyon bosszantott. Ugyanis ha félbehagytam egy munkát nem volt időm szépen elpakolni magam után. Gondolatban már sokszor elképzeltem, hogy milyen jó lenne nekem egy kis lyuk is, csak végre mehessek. Jött is ám a lehetőség és március elejére időpontot kértem egy kis üzlethelyiség megtekintésére.

Azt hiszem ettől a naptól már a magaménak éreztem. Mikor felhúzódott a rács és beléptem a volt lángosos helyiségbe már láttam magam előtt, hogy ebből remek alkotó műhely fog válni. Persze tudtam, hogy rengeteg munka lesz vele, ugyanis hosszú ideje csak magát emésztette a 11nm-es üzlet. A falak rettentő állapotban voltak zsírosak és büdösek, az ajtóban nem volt üveg. Tudtam, hogy a férjemmel együtt ebből egy nagyon otthonos kis lakot fogunk varázsolni.

Az első képek kissé ilyesztőek lehetnek. Eleinte tényleg csak a sok munkát láttam magam előtt, de közben rettentően bíztam benne, hogy minden úgy fog alakulni, ahogy elterveztem és 3 nap alatt megszületett a csoda. A családom segítségével tökéletesen olyanra sikeredett, mint, ahogy azt elképzeltem. A kezdeti alakulásról íme pár előtte- utána kép, amit a facebook oldalamon is megosztottam.


Azóta meg sem állok, folyton pakolok, rendezkedek, variálok. Próbálom tényleg a lehető legjobb és legkényelmesebb kis kuckót kialakítani magamnak. Nem olyan régen pedig nálam járt két nagyon kedves barátom, akik segítségével szuper képek születtek. Júlia gyönyörű képeket készített, tekintsetek meg párat:

És néhány kép rólam, munka közben, amelyek Zsani keze munkáját is dicsérik.

Hatalmas örömmel tölt el, hogy ennyien támogatnak. Megszámlálhatatlan barátom és családtagom van, akik bíztatása nélkül nem jöhetett volna létre ez a csoda. Ezúton is hatalmas hálával tartozom nekik! És persze nektek is, akik hétről- hétre, hónapról- hónapra követitek a munkásságomat! Rengeteg tervem van, de ezek még abszolút képlékenyek, ahogy szokták mondani: "Ember tervez, Isten végez". Mint, ahogy korábban is írtam nektek, a terveim között szerepel kis létszámú workshopok szervezése, amely keretein belül útmutatót adnék korábban megvalósított alkotásaim elkészítéséhez. Az biztos, hogy facebook oldalamon első kézből értesülhettek a fejleményekről!